ТОП 5 разлога зашто да путујете у сопственој режији

Путовање у сопственој режији конкретно значи да нема туристичких агената и обично се може извести са знатно мање потрошеног новца.

 

Када путујете на овај начин имате сву слободу да донесете одлуке када путујете, где спавате, шта волите да једете и уопште, које активности волите да искусите. Будући да нико не врши све резервације за вас самим тим нема додатних трошкова које агенције врло дебело наплаћују, поред тога што је ово јефтинија опција она је и флексибилнија. Booking.com или Airbnb.com вам могу помоћи да се повежете са хиљадама хотела, хостела, апартмана, кампова, бунгалова, соба за ноћење, сплавовима, усидреним пловилима и многим другим смештајним јединицама широм света. Такође ћете доживети и забаву коју доноси планирање и истраживање свих ситних детаља које можете по свом нахођењу да одаберете.

 

Цео овај текст се може свести под једну реч: СЛОБОДА 

МОЖЕТЕ ДА РАДИТЕ ШТА ЖЕЛИТЕ И ДА МЕЊАТЕ ПЛАНОВЕ

 

У било ком тренутку можете променити планове, задржавајући се дуже на месту које волите, скраћујући боравак ако вам је већ доста, а план пута можете изменити према надахнућу или драгоценим препорукама других путника. Слобода и спонтаност су по мом мишљењу непроцењиви и путем агенције то никада нећете доживети.

СВЕ ЈЕ НА ВАМА

 

Увек сам за варијанту да уколико погрешим, макар знам да сам ја крив за то и да је моје путовање ипак било у мојим рукама, па ако погрешим нешто у организацији или ми се нешто не допада на лицу места, макар сам нешто ново сазнао, научио, искусио и из тог искуства научио те ћу то узети као поуку за следећи пут.

ПОВЕЗИВАЊЕ СА ЛОКАЛНИМ СТАНОВНИШТВОМ И БОЉЕ ВЕШТИНЕ СНАЛАЖЕЊА

 

Када путујете у сопственој режији, природно сте упућенији на локалце, на распитивање путем форума и блогова и на самостално откривање за које вам морам признати да је сјајна ствар! Локалци су углавном први којима се обраћате за разне информације чак иако мислите да сте отишли спремни јер сте прочитали пуно тога на интернету. Када путујете преко агенције, често се човек осети као да је део неке гомиле која тумара улицама и све време је окружена људима са којима путује, самим тим се не добија пун увид у свакодневни начин живота људи у том месту који је по мом мишљењу бенефит путовања у сопственој режији.

МОЖЕТЕ ПРОЋИ ЗНАТНО ЈЕФТИНИЈЕ

 

Распитивањем и истраживањем смештаја било локално на месту у које сте се упутили или путем резервације телефоном или интернетом готово увек ћете проћи јефтиније. Разни агенти за путовања или агенције за своје услуге резервације и контактирања хотела узимају велику провизију. Запитајте се, да ли је пар кликова мишем или пар позива вредно плаћања додатних трошкова агенцији?!

ИМАТЕ СВУ СЛОБОДУ

 

Убедљиво најважнија ствар. Потпуно сте слободни да кренете када желите и останете колико дана желите. Не зависите од тога да ли се у агенцији формирала група и да ли је полазак сигуран, не морате да останете на једном месту и у једном смештају током трајања аранжмана, не морате да путујете у терминима које агенцији више одговара због тога што тако они штеде на сопственим трошковима. Све је у вашим рукама! Можете да одлучите данас да вам се за викенд негде иде и да за 10 минута нађете карту (још боље ако имате сопствено возило) и да резервишете смештај. Нисте везани за један град, за један део планине или само језеро на коме сте смештени, можете свуда боравити по мало у зависности од интересовања, да дуже останете негде ако вам се тамо више допало или да скратите боравак ако вам је негде непријатно. Тај осећај слободе верујте ми на реч нема цену!

ПОДЕЛИ НА

ВИДИ ЈОШ

Stara-planina-13

Када чујеш тишину – СТАРА ПЛАНИНА

Северна страна Старе планине. Смештај, обилазак, рута… Све што бисте хтели да знате о посети овом бисеру Србије који се налази у Источној Србији.